L’any 1933 aproximadament, en Juan Castañé i la Lluïsa Madreny, van obrir sota casa seva el bar Sport, a peu de carretera d’Hostalric.

Esperant temps millors, van mantenir el bar amb dignitat durant els difícils anys de la postguerra.

Ja a la dècada dels anys 70, amb el seu fill, en Miquel i la seva dona Trini al capdevant de l’establiment, aquest es va convertir en un referent en tota la comarca per la qualitat de les seves tapes, entrepans i carns a la brasa.

El 1980, en Miquel i la Trini, compren l'immoble del costat i, amb l'ajuda dels seus fills Joan i Carme, inauguren el Restaurant Parrufu i li posen el nom pel qual els seus clients coneixien la casa: 'Cal Parrufu'. En aquest mateix any, també es construeix el pàrquing i l'entrada posterior del menjador.

Si bé durant els primers anys es compagina el servei de restaurant amb el de bar, aquest es tanca definitivament l’any 1980 i en el seu lloc s’adequa un segon menjador.

Molt aviat s’incorpora l’Empar, filla petita del matrimoni.

L’any 2002, l’empresa adquireix un nou immoble al costat del restaurant i es construeix un tercer menjador més ample i amb un caire més rústic que li confereix la pedra de les seves parets.

El 2011 es remodela tot l’edifici i es condiciona una terrassa en l’espai situat a la part posterior i al peu de la muralla, on prendre el cafè o una copa per acabar l’experiència.

Actualment, el menjador i la cuina estan dirigits pels germans Empar i Joan Castanyer que, tot i haver afegit alguns productes més a la carta, mantenen els principis de la cuina d’en Miquel: “UNA CUINA SENZILLA, BASADA EN LA QUALITAT DEL PRODUCTE I A UN PREU COMPETITIU".

Mentre que la tercera germana, la Carme, s’encarrega de la comptabilitat del restaurant.

Darrerament, s’ha incorporat a la direcció del restaurant la Carla, filla de l’Empar.

El 2021 han comprat el local del costat del restaurant on han arreglat un impressionant menjador de parets de pedra i sostre alt.

També han condicionat la terrassa de la part de darrere perfecte per servir dinars i sopars de cara al bon temps.Restaurant Parrufu, Hostalric, Girona.